Gaudikwartet

www.Gaudikwartet.nl

De CD van het Gaudi Strijkkwartet is nu te bestellen bij marjoleincante@live.nl voor 22,50 euro incl. verzendkosten

Vermeld daarbij je naam, adres en natuurlijk hoeveel exemplaren je wilt hebben

 

Het Gaudi Kwartet werd in 1999 opgericht onder begeleiding van het Daniel kwartet aan het Rotterdams Conservatorium. Sindsdien brengen ze, met een in ieder jaar toenemende mate van plezier en liefde voor hun vak, hun muziek ten gehore.

Het Gaudikwartet bestaat uit Anita Jongerman (viool), Marjolein Canté (viool), Florin Negreanu (altviool) en Sander van Berkel (cello).

Het Gaudikwartet nam deel aan masterclasses bij o.a. leden van het Daniel kwartet, het Cleveland kwartet en het Panocha Kwartet.

Ze hebben een breed repertoire opgebouwd, van de vroege strijkkwartetten tot en met de hedendaagse muziek. Met de focus op de klassieke muziek maken ze ook af en toe een muzikaal uitstapje naar pop en lichte muziek.

 

De naam van het kwartet is gebaseerd op de Spaanse architect Antoni Gaudi, die vooral bekend staat om zijn rijkheid aan kleuren en recht uit het hart sprekende onderscheidende stijl. Dit is ook de wijze waarop het Gaudi Kwartet de muziek ten gehore brengt, met hun hart open en altijd nieuwe sferen en kleuren creërend.

Het Gaudi Kwartet geeft concerten door heel Europa. Zo gaven ze de afgelopen jaren onder andere concerten in Ierland, Duitsland, Oostenrijk, Tsjechië en Portugal.

Deze cd met werken van Wolfgang Amadeus Mozart is de eerste cd van het Gaudi kwartet.  "Mozart brengt het beste in ons naar boven, we houden ervan om zijn muziek te spelen. Het was dan ook een logische keuze voor ons om een aantal van zijn werken op te nemen".

 

 

Sander van Berkel  Cellist